Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Куди йде депутатська зарплата?

Куди йде депутатська зарплата?
Пристрасті навколо зарплат депутатам Верховної Ради то дещо вщухають, то знову мають хвилеподібний сплеск. Та так чи інакше, а інтерес у суспільстві до цього питання зберігається завжди. Активно обговорюється, скільки повинен отримувати депутат, сидіти на голій ставці, чи мати різні доплати, чи повинен отримувати платню взагалі? Куди витрачати зароблене? Для народного депутатаУкраїни Вадима Кривохатька це, погодьмось, суто конфіденційне питання, на порядку денному давно не стоїть. Бо для себе він його вирішив однозначно, більш того, з такого рішення секрету зовсім не робить. Заробітна плата депутата перераховується на потреби Вільнянського дошкільного навчального закладу «Казочка».

Керівник дитсадка Л. Кір’янова, який відвідують 312 вихованців як з міста, так і навколишніх сіл, розповіла, що перший такий депутатський платіж від Вадима Вікторовича надійшов ще у грудні 2014 року. Це для персоналу стало несподіванкою і приємною подією. З тих пір вже майже два роки гроші надходять щомісячно. Всього ж за цей період отримано 128370 гривень 96 копійок. Всі кошти, до копієчки, і пішли на потреби дитячого закладу. Майже 90 тис. грн. – на заміну на сучасні, теплозберігаючі вікон та балконних блоків в усіх 14 групах. 9108 грн. – на нове обладнання, інвентар успортзалі. 4449 грн. – на придбання пісочниць закритого типу. Вони гарні, зручні і цілком безпечні в санітарному аспекті. 5040 грн.  – на придбання спільно з батьківськими внесками теплих ковдр для дітей. Хочуть у дитсадку з допомогою депутатських грошей повністю замінити вікна ще в одній групі.

За такий громадський вчинок народному депутату у «Казочці» щиро дякують і персонал закладу, і батьки з маленькими вихованцями. І доповнюють, що це далеко не єдине, що зробив для дошкільнятКривохатько. Бо увагу дитсадку він приділяв ще до того, як став представляти наш округ у вищому законодавчому органі країни. У переліку – капітальний ремонт, фактично оновлення літнього басейну,на яке пішло 50 тис. гривень. Заміна обладнання на харчоблоці (жарова шафа, котел, електроплити), яка обійшлась в 23 тис. гривень. А також фінансування введення в дію відразу двох нових дитячих груп – від проведення ремонтних робіт до придбання необхідного обладнання для повноцінного їх функціонування. Втілення в життя цього проекту обійшлось в 205 тис. гривень.. Між тим депутатська допомога «Казочці» від народного депутата продовжує надходити і надалі.