Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

До Вадима Кривохатька вільнянці приходили з надією на допомогу, розуміння та співпрацю

       10 жовтня у Вільнянську, на своєму виборчому окрузі, заздалегідь анонсований особистий прийом громадян провів народний депутат України, член парламентського комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Вадим Вікторович Кривохатько.

       Як і очікувалось, географія порушених людьми (а їх завітало понад 100 чоловік) проблем не обмежилась одним лише Вільнянськом. Своєї черги на спілкування з народним депутатом чекали мешканці Матвіївки, Гнаровського, Семененкового, Терсянки, Любимівки. Причому у значній кількості – пенсіонери, малозабезпечені, а також батьки з дітьми, багатодітні матері, чорнобильці, переселенці… Прохали за себе, за своїх рідних, за громаду, за заклад, де працюють, за творчий колектив, яким керують.Чимало було й таких, що зверталися до депутата за матеріальною підтримкою. Того дня емоції у робочому кабінеті коливались  від сліз від відчуття безвиході до справді щирих слів подяки за вже надану допомогу.
Коло озвучених питань різних сфер життя. Так, без даху над головою залишилась переселена з непідконтрольної Україні території Донбасу. Потрапивши у категорію «внутрішньо переміщених осіб», живе на квартирі і працює у Матвіївці. «Туди» повертатись не хоче. На руках – троє дітей. Житлова проблема для неї – надгостра. Про спеціальну державну програму підтримки для таких, як вона, може тільки мріяти.
Не більше 15 градусів тепла взимку – у квартирі жительки Вільнянська. Самотужки утеплити її для пенсіонерки – фантастика. Так само, як і для мешканки Любимівки, яка хоче газифікувати свою оселю і прокласти газову трубу бодай до кухні, на більше не сподівається.
На лікування дитини пішли тисячі гривень, тепер сім’я не меншу суму винна за житлово-комунальні послуги, електроенергію. Чоловік-інвалід вирішив не використовувати для опалення оселі газ. Дорого. Йому потрібне вугілля. Інвалідний візок для жінки, яка пересувається на милицях. Ремонт у будинку для сім’ї, де діти зовсім недавно залишились без матері. Гроші для проведення операції дівчинці, кошти на ліки для бабусі, зубні протези для дідуся. Газовий котел для літньої сільської мешканки, чиєї пенсії вистачить хіба що на десяту його частину. Цей список можна продовжити, адже успішні і забезпечені до депутата не ходять.  

       Звертались до Вадима Вікторовича і з питань як знайти управу на буйну та злодійкувату сусідку, як влаштувати дитину у дитсадок – запізно батьки у чергу стали, як допомогти з костюмами для виступів юним артистам, як оформити пенсію цивільній дружині загиблого військовослужбовця, як підключити газ до оселі незаможної родини, відрізаний за кількатисячний борг?

       Порушувалися у ході депутатського прийому і питання громадського характеру. Матвіївці розповіли про свій палац культури. Колись – кращий в  районі, а сьогодні – фактично в аварійному стані. У переліку найнеобхіднішого – ремонт даху. Сільрада на це гроші виділила, залучено й місцевих підприємців. Але коштів все одно не вистачає. За словами голови райради А. Салякіна, ремонт сільського будинку  культури, передбачено у відповідній обласній програмі на термін до 2020 року. Щоправда, з іншого боку до того часу стан будівлі може взагалі стати критичним.

       А ось директор Вільнянської школи №3 І. Грінько прохала допомогти з ремонтом актового залу закладу та прибудинкової території. А. Салякін зауважив, що на ремонт школи з районного бюджету виділено вже чималеньку суму. Проте  у пріоритеті – освоєння коштів на ремонт даху та заходи з енергозбереження. Народний депутат зауважив, що у бюджеті слід передбачити кошти і на вищезгадані питання. Однак і у цьому випадку необхідна проектна документація. Проблемою слід займатися.

      Порушено було вільнянцями і тему так званого електроцеху – недобудови, ще радянських часів по провулку Заводському. Вона – в аварійному стані і для людей становить реальну небезпеку. Належить фонду держмайна. На неодноразові листи міськради дати їй раду – відписки. І так – рік за роком... З’ясувавши суть питання, з яким прийшов черговий відвідувач, В. Кривохатько шукав варіанти вирішення проблеми, тут таки телефонував відповідальним за нього чиновникам, давав вказівки на складання і направлення відповідного депутатського запиту, брав справу на контроль. Під час прийому громадяни також  мали змогу предметно поспілкуватись з медиками, представниками місцевих служб, самоврядування. У цьому сенсі допомагали проводити прийом голова райради А. Салякін, голова РДА О. Руденко, міський голова Н. Мусієнко, заступник начальника Вільнянського відділення поліції Д. Єфіменко, начальник управління соціального захисту С. Балабанова, головний лікар ЦРКЛ О. Іващенко, представник місцевого підрозділу Держкомзему О. Приходько.
      Робота Вадима Кривохатька депутата у виборчому окрузі завжди проходить жваво та продуктивно. За результатами прийому буде підготовлено низку депутатських звернень до різних інстанцій з метою їхнього позитивного вирішення.