Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько: «Я звертатимуся до Уряду та Адміністрації Президента, щоб Лукашеве нарешті було з водою»


    Місцеві мешканці вже не перший рік потерпають від неналежного водопостачання. Останніх два роки підрядники обіцяють прокласти новий водогін та полагодити водонапірну станцію. Так, згідно договору підряду по селу мали провести 11,3 км водопровідних мереж, встановити дві водонапірні башти, здійснити реконструкцію насосної станції та благоустрій територій водопровідних башт. Втім, за приблизними оцінками виконано ледь 10% відсотків із запланованих робіт. Окрім, розритих траншей і запустілого об’єкту підрядник так нічого і не залишив після себе. Хоча у проектній документації зазначено, що об’єкт мав бути зданий ще наприкінці 2016 року.

   Аби налагодити водопостачання у селі, з обласного бюджету було виділено понад 5 мільйонів гривень, ще півмільйона - з бюджету місцевої громади. Враховуючи бездіяльність підрядників, селяни вже й не сподіваються, що до зими будуть з водою. Обурені таким станом речей лукашівці звернулись з останньою надією до народного депутата по своєму округу Вадима Кривохатька.

  26 жовтня парламентар зустрівся з громадою Лукашеве, відвідав об’єкт реконструкції та переконався, що роботи давно вже зупинились.
-    Управління капітального будівництва Запорізької ОДА, яке повинно здійснювати технічний нагляд за будівництвом водопровідних мереж по селу Лукашеве, завізувало акт виконаних робіт, що ставить під сумнів обсяг та якість цих робіт, а також відповідність проектно-кошторисної документації вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил. Київська фірма-підрядник «Мультипоїнт» освоїла півмільйона бюджетних коштів. Втім, в ході візуального обстеження виявлено, що роботи на цю суму виконані не в повному обсязі, - зазначив Вадим Кривохатько.

   Народний депутат акцентує увагу на злочинній недбалості замовника робіт – управління капітального будівництва та керівництва Запорізької ОДА, що спричинило нанесення збитків на суму понад 5 млн гривень, в результаті невиконання робіт з реконструкції водопровідних мереж с.Лукашеве.

   Вадим Кривохатько закликає губернатора області К.Бриля виїхати разом з помічниками, представниками УКБ на всі проблемні об’єкти області та перевірити,  як виконуються роботи, як освоюються бюджетні кошти. Адже ситуація з реконструкцією водогону в Лукашеве, на жаль, не єдиний приклад недбалого використання державних грошей.
Вадим Вікторович звертатиметься до Кабінету міністрів та Адміністрації Президента, щоб пришвидшити будівництво водогону та допомогти селянам реалізувати на ділі обіцянки чиновників. Також народний обранець направить депутатське звернення до Генеральної прокуратури України, аби відомство здійснило перевірку на предмет зловживань під час реконструкції водопостачальних мереж.

   В ході візиту до с.Лукашеве Вадим Кривохатько також провів прийом виборців в приміщенні сільської ради. Місцеві жителі звертались до народного депутата з особистих та громадських питань, серед яких соціальна та медична сфери, земельні відносини і, звісно, питання водопостачання в село.

Віктор Кам’яний