Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Суд відмовив К.Брилю в задоволенні позову проти Вадима Кривохатька

Суд відмовив К.Брилю в задоволенні позову проти Вадима Кривохатька
     Приводом до судового розгляду стало депутатське звернення Вадима Кривохатька до прем’єр-міністра України, в якому перераховується ряд фактів в діяльності чинного губернатора, неприпустимих для державного службовця - креатури Президента України. Так, нардеп в документі згадував кримінальні провадження, до фігурантів яких відносив чинного губернатора, повідомляв про готовність засвідчити факти розкрадань під керівництвом і за участю голови Запорізької ОДА, а також вказував на те, що К.Бриль став єдиним керівником області в Україні, який своєчасно не подав майнові декларації за 2015 і 2016 рр. З огляду на перелічене, В. Кривохатько поставив під сумнів відповідність К.Бриля займаній посаді і звернувся з проханням внести подання Президенту України про припинення повноважень голови Запорізької ОДА.

     Дане звернення було розміщено на офіційному сайті депутата (http://krivohatko.com/upload/iblock/f74/f74dba148bed08493eb773a6a8c1a6fe.pdf), а також в ряді ЗМІ, що викликало невдоволення і обурення губернатора аж до звернення в суд. Костянтин Бриль, вважаючи, що інформація, викладена Вадимом Кривохатьком порочить його честь, гідність і ділову репутацію, просив у органу правосуддя визнати її недостовірною і такою, що підлягає спростуванню.

     Суд вивчив позовні вимоги губернатора до В.Кривохатька, заслухав ґрунтовні аргументи відповідача і виніс рішення про відмову в задоволенні позову в повному обсязі.

     Примітно, що для позивання в суд, К.Бриль скористався не послугами адвокатів, а залучив до захисту своєї честі і гідності юрвідділ облдержадміністрації.