Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

За поданням Вадима Кривохатька придбано сучасне медичне обладнання

За поданням Вадима Кривохатька придбано сучасне медичне обладнання
   13 лютого народний депутат України Вадим Кривохатько з робочим візитом відвідав Пологівській район. Він провів особистий прийом громадян у с.Басань, а також презентував в Пологівській районній лікарні УЗ-апарат для діагностики серцево-судинних захворювань.
Ультразвуковий апарат фірми General Electric (vivid Т8) вартістю 1,3 млн гривень придбано за рахунок бюджетних коштів. Їх виділення та доцільне використання забезпечив народний депутат Вадим Кривохатько, який попередньо погоджував із керівництвом району, які нагальні потреби має місцева лікарня.

    Раніше для діагностики серцево-судинних захворювань пацієнти Пологівська центральної лікарні вимушено приїжджали до Запоріжжя для проходження необхідних процедур. Новий апарат – це сучасне та багатофункціональне обладнання, якого потребували і люди, і персонал медзакладу. На даному апараті набагато краща візуалізація серця, видно всі структури серця, рух крові до датчіка, від датчіка, видно розміри усіх камер серця. Автоматично рахується фракція викиду. Це є одним із основних показників УЗД серця. В подальшому на даному апараті планується досліджувати судини головного мозку, верхніх, нижніх кінцівок. Проходити ультразвукове дослідження матимуть змогу і  жителі сусіднього Гуляйполя, яких також обслуговує місцева лікарня.

   - Узгоджували з адміністрацією, чого першочергово потребує медзаклад, що конче необхідно для того, аби  приймати оперативні рішення. Лікарня потребувала сучасного ультразвукового апарату для діагностики серцево-судинних захворювань. Такого обладнання клініка раніше не мала і пацієнтам доводилось робити УЗД в Запоріжжі, в інших містах. А це далека дорога, черги. Для людини з проблемами серця це вже серйозне перенавантаження. Моєю задачею було проконтролювати, щоб кошти дійсно були направлені на закупівлю обладнання. Я особисто переконався, що апарат функціонує, що процедура надається пацієнтам безкоштовно, - зазначив Вадим Кривохатько.
Новий апарат полегшить життя пацієнтам і лікарям. При підключенні обладнання до комп'ютера і принтера буде можливість одразу на місці роздруковувати протокол обстежень.

      В подальшому, за сприяння Вадима Кривохатька, планується реалізація й інших соціальних ініціатив у сфері охорони здоров’я, зокрема придбання спеціального кювезу для новонароджених і дихального апарату. Народний депутат впевнений – завдяки спільній роботі на місцях у перспективі будуть втілюватися у життя й інші необхідні для соціально-економічного розвитку регіону проекти, щоб державні кошти використовувалися доцільно та адресно.

     Детальніше про візит народного депутата до Пологівської лікарні – в розділі «відео».