Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько провів особистий прийом в с.Новоолександрівка

     2 квітня народний депутат України Вадим Кривохатько провів черговий прийом,  організований для мешканців Запорізького району, який відбувся в Новоолександрівській сільській раді.

     Участь у прийомі взяли також голова Новоолександрівської сільської ради Олександр Корнієнко, Балабинський селищний голова Володимир Сосуновський, а також помічники народного депутата.

     Поспілкуватись з Вадимом Кривохатьком прийшло близько 30 чоловік. Народний обранець вислухав кожного, хто до нього звернувся.

     Громадяни звертались переважно з особистих питань, серед яких допомога на лікування, на соціально-побутові потреби. Мешканка с.Григорівка просила допомогти з розв’язанням питання права власності на житло. Частину цих звернень народний депутат спільно з помічниками вирішив на місці, решту - взято в роботу для більш детального опрацювання.

      Ініціативна група із с.Степне скаржилися, що землю за селом планують передати у приватне користування, через що селяни втратять пасовища та змушені будуть продати свою велику рогату худобу. Мешканці с.Новоолександрівка не згодні з діями сільського голови, який ініціював судовий спір за кошти сільради щодо оскарження права власності цих громадян на землю та повернення її у власність сільради з метою передачі третім особам під будівництво. Селяни вкрай обурені цим, оскільки, маючи державні акти на ведення сільського господарства, вони фактично будуть позбавлені своїх земельних наділів. Вадим Кривохатько для більш детального ознайомлення з ситуацією запросив представника управління Держгеокадастру в Запорізькій області. Вирішення спірних земельних питань буде взято під особистий контроль нардепа.
Мешканець Юліївки звернувся з проханням розглянути ситуацію щодо заміни свідоцтв про реєстрацію автотранспорту при встановленні газового балонного обладнання, яке по вартості є практично недоступним для пенсіонерів та малозабезпечених верств населення. З цього приводу Вадим Кривохатько направить депутатське звернення до Кабінету Міністрів України.

      Директорка Юліївського НВК озвучила прохання допомогти з обладнанням приміщення закладу системою протипожежного захисту, відремонтувати підлогу, встановити тіньові навіси.  В Юліївську бібліотеку потрібен конвектор та література, а в будинок культури  - мультимедійний проектор. Адміністрація Григорівського навчального закладу та дитсадка потребують оновлення комп’ютерного класу, придбання підручників для учнів 4 та 7 класів, дитячих та шкільних меблів, заміну освітлення. Представники  Наталівської сільради просили посприяти у ремонті доріг, заміні вікон та придбання апаратури для Лежинського клубу, а також будівництві пам’ятника братської могили в с.Лежине. У Веселянську амбулаторію необхідний  ноутбук та Інтернет для закладу.
  
      На всі отримані звернення щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів та розвитку інфраструктури Вадим Кривохатько направить пропозиції з метою виділення державних коштів для вирішення цих потреб.

      Юридичну консультацію потребувала секретар Широківської сільради стосовно законності скорочення штату.

      Під час виїзних прийомів, які Вадим Кривохатько проводить по населеним пунктам округу,  вдається знайти шляхи подолання значної частини проблем громадян, які вони не змогли вирішити, ходячи по колу від одного чиновницького кабінету до іншого.

      Народний депутат регулярно проводить зустрічі з виборцями, адже вирішення питань з різноманітних сфер життя, надання консультативної допомоги населенню є по-справжньому ефективним під час живого спілкування, бо сидячи в київських кабінетах втрачаєш зв'язок не тільки з людьми, а й з реальністю.  
    
      На жаль, всі ці питання могли бути вирішені ще на стадії виникнення.  Але виходить навпаки - місцевими чиновниками вони ускладнюються. Бо тих більше турбують свої особисті проблеми, а служіння народу відходить на задній план.