Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько на Новомиколаївщині


​         10 серпня з робочим візитом до Новомиколаївського району завітав народний депутат України Вадим Кривохатько та провів особистий прийом громадян в Любицькій сільській раді. Участь у прийомі також взяло керівництво району, голова Любицької громади, а також помічники народного депутата. Цього разу до депутата зверталися представники району з Новоіванківської, Підгірненської, Трудової, Тернуватської, Різдвянської, Софіївської, Барвінівської, Терсянської сільських та селищної рад, а також і мешканці Пологівського району.

          Загалом поспілкуватися зі своїм депутатом пришли майже півсотні чоловік.
​Звернення жителів району були різного характеру, але більшість з них це матеріальна допомога на обстеження, на дороговартісні ліки та операції, реабілітацію після операції, навчання, ремонти житлових приміщень малозабезпеченим родинам тощо.
​Мешканці Новомиколаївщини зверталися з питаннями несправедливого пенсійного забезпечення та соціального захисту. Учасник Другої світової війни скаржився, що у нього відібрали пільги. Боєць АТО просив допомогти з виділенням йому законних двох гектарів землі. Ветеран АТО звернувся по допомогу з наданням житла для родини. Для вирішення цих питань Вадим Вікторович скерує депутатські звернення до Міністерства соціальної політики та Міністерства оборони, а також звернеться до Держгеокадастру.  
          Порушувалося питання стосовно роботи, а точніше матеріально-технічної бази та соціального захисту працівників Новомиколаївського РЕМу. На жаль, досі актуальним є також проблеми боргів із заробітної плати перед енергетиками. Раніше Вадим Вікторович звертався із запитом до прем’єр-міністра щодо вирішення цієї кричущої  ситуації. Населення району, в свою чергу, суттєво відчуло на собі важливість вмілого та миттєвого реагування на аварійні ситуації у електромережах, а для цього необхідні достатня укомплектованість кадрами та належні умови роботи.

           ​І, знову, як і на попередніх прийомах напружено та невдоволено порушувалися земельні питання. Одразу, мешканці декількох сільських громад звернулися з проханням зупинити стрімке розорювання пасовищ. Вадим Вікторович зазначив, що це проблема не лише Новомиколаївського району, скарги надходять і з інших районів області. Шлях її вирішення він бачить через законодавчі зміни.. А тому, як парламентар, Вадим Кривохатько вніс до Верховної Ради законопроект, який має значно посилити кримінальну відповідальність за знищення пасовищ, що в свою чергу убезпечить їх від розорювання.
Директори Софіївської та Любицької загальноосвітніх шкіл звернулись щодо оновлення шкільної огорожі та придбання сучасної комп`ютерної техніки. Фельдшер Любицького ФАПу, прохала допомогти з  придбанням мопеду для мобільнішого реагування на виклики пацієнтів та надання кваліфікованої медичної допомоги. Вадим Вікторович пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань.
Одне із звернень стосувалось роботи Новомиколаївського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Запорізькій області. Віталій Коломоєць, начальник філії чітко сформував свою проблему щодо подальшої оренди приміщення, в якому розташований центр пробації.

           Під час прийому депутат вислухав кожного, хто до нього звернувся. Усі звернення від громадян, які не було вирішено на місці, Вадимом Вікторовичем прийнято в роботу та взято під особистий контроль депутата. За результатами їх розгляду буде підготовлено депутатські звернення у відповідні структури та профільні міністерства