Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Проблеми пологівців з газовим монополістом вирішує Вадим Кривохатько

Проблеми пологівців з газовим монополістом вирішує Вадим Кривохатько
       Мешканці міста Пологи стали заручниками газового монополіста ПП Кравцова. Тих, хто відмовляється йому платити гроші за сумнівні послуги, лишаються без газу.

       25 жовтня, Вадим Кривохатько особисто прибув на зустріч з мешканцями міста, яка пройшла по вулиці Шкільній,52.  До бесіди були також запрошені міський голова, голова РДА, головний інженер міськгазу та сам виконувач робіт - Ігор Кравцов.

       Як з'ясувалося, мешканці цього будинку та сусідніх багатоповерхівок ще 8 жовтня були відключені від постачання газу по причині перевірки вентиляційної системи газовою службою. Після чого підключили газ лише тим, хто заплатив Ігорю Кравцову за обслуговування газового обладнання. А викласти людям довелось чималі суми: 450 гривень за підписання договору з надавачем послуг, 550 гривень коштує обслуговування газового котла, за газову піч не українського виробництва, додавали ще 300 гривень. Гроші віддавали готівкою. Віддавали, але відповідні роботи з обслуговування обладнання проводились далеко не у всіх. Ті,  хто з якоїсь причини відмовлявся платити підприємцю по сьогоднішній день живуть без газу.
Ореста Калашнік, пенсіонерка, яка звернулась до народного депутата за допомогою:
      − Ніякого повідомлення про те,  що потрібно платити за процедуру у нас не було, а повідомлялось лише про надання документації на обладнання. У холодну пору року людей залишили без газу, взагалі не попередивши про планове відключення. Хоча нічого подібного не робили впродовж десяти років. Таке враження, що на людях просто хочуть нажитися!

        Олександр Остапенко звернувся до іншої фірми з Мелітополя. За послугу заплатив 400 гривень, тоді як ПП Кравцов за аналогічну роботу бере 1000. Але такі документи в міськгазі не прийняли. Окрім договору, затребували установчі документи фірми, посвідчення слюсаря і ряд інших документів. Сьогодні сім'я з трьома малолітніми дітьми, лишається без газу!
      −  Все газове обладнання задля безпечної його роботи, раз на рік повинно проходити технічне обслуговування ліцензованим сервісним центром на договірних засадах. На момент пуску газу нам потрібно надати договір і акт виконаних робіт”, - пояснює головний інженер міськгазу.

        Вислухавши обидві сторони, народний депутат Вадим Кривохатько зазначив, що необхідно створити конкурентоспроможні умови та запустити на ринок інші фірми, що дасть можливість знизити ціни на послугу. Цим питанням наразі й займатиметься нардеп. Також він особисто розгляне проблеми власників квартир, які і досі залишаються без газу. Задля вирішення газового питання Вадим Кривохатько підготував та направив депутатські звернення до НКРЕКП, податкової, Генпрокуратури та СБУ.

         П.С. За результатами зустрічі, підприємця Кравцова було викликано керівництвом ПАТ «Запоріжгаз», де надано рекомендації зробити вартість послуг обґрунтованою.