Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

На прийом до Вадима Кривохатька: за реальною допомогою

   Щоразу зустрічі, які проводить народний депутат України Вадим Вікторович Кривохатько, виявляють болючі проблеми і позначають насущні питання, якими живе, клопочеться простий люд, а вирішити їх не може. Причини на це у кожного різні і, здебільшого, лежать у фінансовій, правовій чи соціально-побутовій площинах. Люди йдуть до депутата з надією, часто, навіть, останньою, за реальною допомогою…

    Ось і під час прийому громадян 29 жовтня у Михайлівці до В. В. Кривохатька звернулись пів сотні жителів з різних територій району. Приходили по одному із суто особистими проханнями і цілими групами підтримки з приводу суперечливих, «гарячих» ситуацій. Приміром, вільнянські пенсіонери, які мешкають на дачах у Новоселівці, просили депутата посприяти, аби провести до їхніх будівель електроенергію, бо вже багато років живуть без світла і води. Вони навіть створили громадську організацію для просування справи. Розібратися у ситуації депутат доручив помічникові.

    Чималенька делегація із Солоного, подякувавши В. В. Кривохатьку за раніше надану допомогу у вирішенні ряду важливих питань, пов’язаних з розміщенням на землях сільради сонячних батарей (одержана відповідь з екологічної служби, бажаючим мати городи їх виділили), висловили обурення тим, що сонячні батареї дуже великої потужності збираються встановлювати без витримання належної санітарної зони, всього через 300 м до школи, де навчаються 160 дітей. Що немає офіційного екологічного висновку про безпечність об’єкта для здоров’я людей. Врешті підсумували: «Ми будемо боротися!» і перейшли до обговорення питання щодо додаткового виділення хоча б невеликих земельних наділів тим, хто тримає корів та інше господарство. Аби остаточно розібратися щодо можливості цього, у Солоне пообіцяв виїхати голова райради А. Салякін.

     Групу місцевих жителів турбувало питання надання медичних послуг кваліфікованими медичними кадрами. Вже в ході його обговорення В.Кривохатьком та головним лікарем центру первинної медико-санітарної допомоги О. Демченко, прийшли до рішення: у Михайлівській амбулаторії, крім сімейного лікаря та педіатра, працюватиме ще й терапевт.

     Мешканка Сергіївки просила допомогти у вирішенні питання ухиляння від сплати аліментів її колишнім чоловіком. Жінка сама утримує малолітню доньку, яка потребує постійного лікування. Вадим Кривохатько з цього питання направить депутатське звернення до поліції , аби горе-батька притягнули до відповідальності за злісне ухиляння від сплати аліментів.

     Делегація матусь із Богатирівки, прихопивши із собою навіть своїх діток, поскаржились на те, що у селі немає ні школи, ні дитсадка, тому 65 школярів і 40 дошкільнят возять у Матвіївський «Всесвіт», наймаючи приватний автобус. За місяць на пальне за підвіз однієї дитини платять 150 гривень, у сім’ях же по двоє і більше дітей. Михайлівська ОТГ, до складу якої тепер входить і Богатирівка, кошти на підвіз цих дітей не виділяє, пропонуючи відвідувати школу своєї громади – Люцернянський НВК, що зовсім поряд, але богатирівці до нього віддавати дітей не хочуть, бо «вже звикли до Матвіївського, старші діти «Всесвіт» давно відвідують і там все їм подобається, навчальний процес, педагоги, багато різних гуртків, секцій…» . Вадим Кривохатько зазначив, що допоможе з вирішенням цього питання.

     Надати фінансову допомогу для придбання оргтехніки місцевому сількомунгоспу, проектора для будинку культури, взуття для вихованців танцювального колективу «Веселка», на поїздку на фестиваль у Харків фольклорного колективу «Богатиряни», на утеплення північної стіни старої будівлі Вільноандріївської школи… Пласт подібних звернень був досить чималим. Як і прохань щодо допомоги на лікування, оформлення документів на земельні ділянки, вирішення різнопланових юридичних питань. При цьому жодне народний депутат України В. В. Кривохатько не оминув увагою, чітко і конкретно означивши шляхи вирішення, строки та відповідальних осіб. Ті питання, які не було вирішено в ході прийому, було взято народним обранцем для детального розгляду для вирішення по суті.