Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим КРИВОХАТЬКО в с. Широке Запорізького району

    10 грудня народний депутат України Вадим Кривохатько провів особистий виїзний прийом громадян у селі Широкому, на який зібралось близько 60 чоловік. Поспілкуватись зі своїм народним депутатом приїхали люди з різних куточків району, і навіть з Гуляйпільського. Це ще раз підтвердило, що даний спосіб комунікації депутата з громадою не втрачає своєї актуальності – приймальні дні збирають чимало тих, кому потрібна допомога, хто шукає правди та справедливості.

    Цього разу на прийом до народного депутата більшість людей прийшли з особистими проблемами. Досить суттєвим виявився пласт звернень щодо допомоги на лікування. Люди розповідали про біди, які їх спіткали. Вадим Кривохатько жодного звернення не залишив без уваги. Радився зі своїми помічниками, зокрема і з медичних питань, кому і як краще допомогти, куди і в які програми задіяти хворих діток з особливими потребами, аби дійсно покращити якість їх життя.

     Інший, теж чималий блок особистих питань стосувався опалення житла. Дуже переймалися цим жителі Лукашевого, Августинівки, Широкого. А соціальний працівник з Веселого Інна Березіна привезла чимало заяв від своїх підопічних – інвалідів, дітей війни, які просять депутата  допомогти з придбанням дров, ціни на які нині непосильні для них.

     Жодне з цих звернень депутат не оминув увагою, чітко й конкретно означивши шляхи їх вирішення і відповідальних осіб.

     Були також і колективні звернення. Так, жителі села Петропіль передали народному обранцю заяву із сотнею підписів. І пояснили, що в селян нинішнього року забрали пасовище і віддали землю комусь в оренду. А це 32 гектари рівного поля з виходом до ставка. Люди пояснили, що це були землі колективної власності членів колишнього КСП «Славутич», які в ході розпаювання були виділені спеціально під пасовище для громадської череди  жителів Петрополя. Селяни у відчаї, почали збувати корів. Хоча для багатьох худоба – чи не єдина годувальниця. Якщо не вирішиться питання, петропільці наголосили, що перекриватимуть трасу.

     Депутат пообіцяв сприяння у з’ясуванні цього питання, відповідні звернення будуть направлені до ОДА та РДА, а ще - озвучити проблему на сесії, бо позбавляти селян пасовищ неприпустимо.

     Делегація Долинського центру первинної медико-санітарної допомоги просила посприяти із придбанням обладнання для медичної лабораторії.
Голова районної організації ветеранів війни та праці В.М.Скловський звернувся за допомогою у відкритті районного музею бойової і трудової слави – процес уже на стадії завершення.

      Мати-героїня з Широкого Л.Д.Костюченко клопоталася про те, що по вулиці Луговій погана дорога, потребує ремонту місточок через річку, немає вуличного освітлення, замало сміттєвих баків. Вадим Вікторович зазначив, що сприятиме вирішенню цього питання.

      Піднімалось питання зависоких цін на привозну воду для широківців. Представник Широківської сільради Л.С.Головань, зокрема, зазначила, що нині на Широке проектується громадою водогін питної води, документи вже на погодженні, тож просила трохи потерпіти.

      Серед інших звернень –  прохання допомоги на придбання житла, отримання житлових субсидій і пільг. Ветеран праці Федір Мефодійович Хуповка, який сорок років працював трактористом у місцевому господарстві, бідкався на хаотичні відключення електроенергії, через що  згорів холодильник. Кілька десятків чоловік підписалися під проханням допомогти з проблемою систематичного перепаду електронапруги в домівках, в результаті чого виходить з ладу техніка, створюються інші незручності, яким у сьогоднішній високотехнологічний час взагалі б не мало місця бути. Для вирішення цього питання Вадим Вікторович скерує депутатське звернення до Нацкомісії з енергетики (НКРЕКП).
За результатами прийому народний обранець підготує й інші звернення та запити, аби вирішити питання, з якими звернулися люди. Підсумовуючи прийом,  Вадим Кривохатько зазначив:
      - "Наш 82-й виборчий округ досить великий, виїзні прийоми проводжу регулярно. Найбільше вражає зубожіння населення, яке проявляється все більше і більше.  Це по-перше. Інша проблема, яка стосується всієї Запорізької області, це роздача сінокосів, не дивлячись на те, що ці землі не підлягають розорюванню. Знаходяться люди, які домовляються з керівниками громад, беруть цю землю в оренду, сіють технічні культури. І те, що мало б слугувати громаді, використовує той, хто не має до неї ніякого відношення. Я вважаю, що це грубе порушення законодавства, яке вносить серйозну соціальну напругу.  Люди втрачають іноді єдине джерело доходів – здають худобу. У приватному секторі упродовж останніх одного-двох років  на 60% скоротилося поголів’я худоби.
      Завжди виникає і питання до роботи обленерго, газової служби – тут треба вивчити проблему і усунути недоліки. Не поділяю я й ентузіазму керівників ОТГ, які встановили високі тарифи на комунальні послуги і високі ставки на сплату за землю.
      Для мене важливо зустрічатися з людьми особисто, щоб отримувати інформацію з перших вуст. Лише здійснюючи такі зустрічі із земляками, а не посміхатися із величезних банерів, можна дізнатися про їхні нагальні проблеми і допомогти"

      Перебуваючи в Широкому, народний депутат відвідав місцеву школу,  де мали проблеми з опаленням, діти перебували на вимушених канікулах не один тиждень.  Вадим Кривохатько, на прохання жителів Широківської ОТГ, звертався до Генерального прокурора і наполягав покарати причетних у зриві опалювального сезону у освітньому закладі.
      І знову з’ясувалося, що фірма «Градобудівник», яка виграла тендер, не завершила робіт. Хоча управління капітального будівництва ОДА мали б контролювати хід ремонту.          
      Директор школи показав, де ще досі немає батарей, а частина з тих, які встановлено, протікають. Інші обіцяють завезти. Діти навчаються у тих кабінетах, де є тепло.

      Навіщо ж треба було робити ремонт і міняти батареї, які встановлено два роки тому? Чому їх зняли і де вони зараз? Чому їх шукають і ніяк не знайдуть?  - на всі ці запитання, сподівається депутат, Генпрокуратура дасть відповідь у встановлені терміни.