Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Прийом народного депутата України Вадима Кривохатька у Новоолександрівці

Прийом народного депутата України Вадима Кривохатька у Новоолександрівці
Найболючіша тема ново-олександрівців – врегулювання земельної проблеми. Розмову про це вони почали з народним депутатом ще на порозі сільради, а продовжили – у приміщенні актової зали.
Проблема досить непроста. Свого часу землі відділення №1 (більше 600 га) колишнього ДП "Запорізьке" "забрало" у комунальну власність м.Запоріжжя. У зверненні до народного депутата, за підписами більше 100 осіб, люди просять допомогти повернути землю громаді, людям, які на ній працювали. Більше 30 працівників місцевого господарства, яких не було враховано при розпаюванні, мають рішення суду на виділення землі в натурі. Крім них, на думку громади, отримати земельні ділянки мають право працівники Запорізького міжрайонного управління водного господарства, представники соціальної сфери села. Також сподіваються за рахунок цих площ виділити земельні наділи учасникам АТО, яких тут понад 15, і що нарешті з'явиться можливість у сільської ради для перспективного розвитку, розбудови території, адже земель запасу тут не лишилося.

Про виділення земельних ділянок та оформлення вже наданих клопотали і учасники АТО, члени їхніх сімей. Розповідали про створювані їм перепони в управлінні Держгеокадастру у Запорізькій області. Були окремі звернення про проблеми з отриманням посвідчення учасника бойових дій. Вадим Кривохатько наголосив, що вирішенню потреб наших захисників, учасників АТО приділяє першочергову увагу. І вже є чимало позитивних прикладів, у тому числі й по землі. Він бере новоолександрівців під патронат також у вирішенні земельного питання по "відділенню №1". Хоча об'єктивно оці нює шанси як невисокі, адже подібні справи у судах тривають роками.
Голова Кушугумської ветеранської організації М.П.Корень подякувала В.В.Кривохатьку за фінансову допомогу їхньому осередку (10 тис.грн.) та порушила проблему щодо внесення кадастрових номерів її та ще 20 земельних ділянок до Єдиного державного електронного реєстру, безкоштовно.
Мешканці Григорівської сільради поскаржилися народному депутату на неправомірні дії Григорівського сільського голови. Вадим Кривохатько запланував найближчим часом побувати на цій території (а саме 10 березня, з 10.00 до 12.00) і розібратися у ситуації.
Представники Новоолександрівської школи та Веселянського НВК подякували народному депутату за допомогу в поліпшенні матеріальнотехнічної бази їхніх закладів. І знову вони сподіваються на його підтримку: новоолексадрівці попросили засприяти з ремонтом внутрішніх вбиралень, актової зали, забезпеченням сучасною комп'ютерною технікою, веселянці – з облаштуванням тіньового навісу для дошкільнят. Матір одиначка просила допомоги адвоката для вирішення проблеми у правовій сфері.
Насправді прийом був довгим і важким. Непросто перерахувати усе, з цим зверталися до депутата. Чимало хто просив матеріальної допомоги на лікування, скаржилися на бідність, мізерні зарплати та пенсії, свавілля чиновників.
Вадим Вікторович поговорив з усіма, виокремив першочергові питання для термінового реагування, пообіцяв докласти усіх зусиль і запевнив виборців, що до вирішення проблем у нього не формальний підхід. "Кожне звернення ретельно опрацьовується, за ним готується депутатський запит. Наша команда працює для вирішення проблем, нас не задовольняють звичайні відписки. Ми наполегливо працюємо, щоб примусити владу на різних рівнях дослухатися до звернень громадян", – наголосив народний депутат.