Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Проблем багато, та ми вирішимо їх, об’єднавши зусилля

Проблем багато, та ми вирішимо їх, об’єднавши зусилля
Перед початком прийому громадян народний депутат особисто познайомився з кожним з керівників відділів і управлінь райдержадміністрації, працівниками апарату районної ради та райдержадміністрації. Він наголосив на тому, що вирішувати проблеми на місцях потрібно спільними зусиллями, не допускати тяганини, адже чимало питань, з якими звертаються люди, можна вирішити на місцевому рівні. Особистий прийом громадян Вадим Вікторович проводив у присутності голови районної ради Ю.А.Коноваленка, голови райдержадміністрації Ю.В.Вєтрова, міського голови В.Л.Корольова, представників правоохоронних органів, керівників відділів і управлінь райдержадміністрації та інших посадових осіб.

Переважна більшість звернень громадян стосувалася надання матеріальної допомоги на лікування. Кожне з таких прохань Вадим Вікторович пообіцяв ретельно вивчити і відшукати можливість допомогти чи то коштами, чи посприяти з обстеженням, проведенням операції чи придбанням путівки на санаторно-курортне лікування.

До другої за чисельністю групи звернень увійшли такі, що стосуються земельних питань. Вони досить непрості, потребують додаткового вивчення та залучення до їхнього розв’язання фахівців - юристів. В.В.Кривохатько і як досвідчений фермер, і як юрист за фахом, добре знає проблеми, які виникають у людей в питаннях землекористування, отримання паїв, оформлення земельних відносин тощо. Тож, поспілкувавшись з тими, кого цікавило вирішення земельного питання, він пообіцяв посприяти у розв’язанні проблем, які практично в кожного із заявників не вирішувались роками, часто – через бюрократичну тяганину. А ще Вадим Вікторович переконаний, що питання розподілу земель, їх використання повинні вирішуватись на місцевому рівні, і таку позицію він відстоюватиме в парламенті.
Болючим для жителів села Балочок та мікрорайону «Аврора», що в Пологах, виявилось питання водопостачання. З проханням про допомогу у його вирішенні звернулись представники жителів села та пологівець В.І.Ніколенко. Що стосується мікрорайону «Аврора», то міський голова В.Л.Корольов запевнив, що питання з водопостачанням тут буде вирішене, але, на жаль, не так швидко, як цього хочеться його жителям. Голова профспілки Кінськороздоріського НВК Т.В.Арестенко та голова батьківського комітету М.М.Мараховська попросили допомоги в придбанні нових вікон для школи. Пенсіонерка з Поліг О.В.Дрига поцікавилась думкою народного депутата щодо ситуації, яка склалася з виплатою валютної іпотеки. Вадим Вікторович визнав, що це на сьогодні є великою проблемою багатьох позичальників і на державному рівні треба зробити все необхідне, щоб допомогти людям вибратися з кредитної ями. Для цього є різні шляхи та, перш за все, це питання громадяни повинні обговорити з банком і знайти прийнятне для обох сторін рішення.
Представник Пологівсько-Чорнобильського козацького куреня В.Б.Ємельянов попросив допо- могти в придбанні спортивного інвентарю для молодіжної сотні куреня, а представниця благодійної організації «Любов ближнього» О.С.Тімошина – допомогти відшукати приміщення, зокрема, для танцювального класу, який відвідують підопічні цієї організації.

Пенсіонерка К.Д.Криворучко порушила питання, що хвилює багатьох її ровесників – про виплати дітям війни та про повернення вже сумнозвісної «тисячі» із знецінених заощаджень часів СРСР. В.В.Кривохатько зазначив, що кошти на ці виплати щоразу закладалися в державний бюджет лише напередодні чергових виборів, тобто як звичайнісінька піар - акція. Та й ці питання, як запевнив Вадим Вікторович, він не випускатиме з поля зору, адже держава зобов’язана виконувати ті обіцянки, які давала громадянам.
Зверталися пологівці, в тім числі й молодий спеціаліст, з питань працевлаштування. Крім цього, В.В.Кривохатько вислухав ще кілька звернень громадян особистого характеру.
На завершення особистого прийому Вадим Вікторович подякував усім присутнім за спільну роботу і висловив сподівання, що разом з владою міста і району, керівниками відповідних служб вдасться вирішити переважну більшість питань, з якими звернулися люди. А кожне звернення він, як завжди, пообіцяв тримати на особистому контролі.