Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Питання добудови Кушугумської поліклініки – серед першочергових у роботі народного депутата

Питання добудови Кушугумської поліклініки – серед першочергових у роботі народного депутата
Народний депутат України В.В.Кривохатько серйозно переймається проблемою завершення будвіництва  Кущугумської міської поліклініки.
Як досвідченний господарник, він не може змири тися з тим, що на об'єкті,який готовий на 80 відсот- ків (на фото), припинено будівельні роботи. Як людина і депутат – прагне, аби ця  потужна  медична установа запрацювала якнайшвидше, бо на її відкриття чекає більше 25 тисяч жителів Запорізького району. Вадим Вікторович провів переговори з приводу можливості фінансування об'єкту на рівні області, звернувся і у вищі інстанції. Зокрема, направив депутатське звернення Міністру охорони здоров'я О. Квіташвілі, у якому просив? "…в межах ваших, як Міністра охорони здоров'я України, повноважень,
– розглянути можливість щодо ініціювання продовження будівництва Кушугумської міської поліклініки та недопущення консервації цього важливого соціального закладу, тим більше – такого рівня існуючої готовності".
Цими днями народний депутат отримав відповідь від посадовця, яку ми подаємо до вашої уваги. "Шановний Вадиме Вікторовичу!
Міністерство охорони здоров'я України розглянуло Ваше депутатське звернення щодо вирішення питання завершення будівництва Кушугумської міської поліклініки (далі – Поліклініка) та повідомляє. Статтею 32 Закону України "Про місцеве самов- рядування в Україні" питання організації матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів охорони здоров'я, які належать територіальним громадам, віднесено  до  повноважень відповідних рад.
У разі внесення відповідних змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", зважаючи на високий рівень готовності об'єкта, можливим є здійснення його фінансування у 2015 році за рахунок державних капітальних видатків, що розподіляються Кабінетом Міністрів України.
Іншим джерелом фінансування зазначеного питання можуть бути кошти державного фонду регіонального розвитку, в розподілі яких беруть участь обласні та Київська міська державні адміністрації.
Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2012 № 656, узагальнені переліки інвестиційних програм (проектів) формують обласні, Київська міська державні адміністрації та подають в установленому порядку на погодження Мінекономрозвитку, Мінрегіону, заінтересованим центральним органам виконавчої влади.
Оскільки Поліклініка має важливе соціальне значення та враховуючи значний обсяг виконаних робіт із будівництва, МОЗ України вважає необхідним завершення добудови зазначеного об'єкту, що надасть змогу покращити доступність та якість надання медичної допомоги та знизити соціальну напругу серед населення лівобережної частини Запорізького району Запорізької області.
У разі надходження пе- реліку інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у сфері охорони здоров'я від Запорізької обласної державної адміністрації, МОЗ України підтримає їх фінансуван- ня, визначивши зазначені проекти як пріоритетні".