Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Прийом народного депутата України Вадима Кривохатька у Мар’ївці

Прийом народного депутата України Вадима Кривохатька у Мар’ївці
Народний депутат України Вадим Кривохатько не перестає приємно дивувати жителів нашого району своєю невтомною роботою в окрузі. І цьому є логічне пояснення. «Своєю працею та вчинками хочу довести людям, що бувають інші політики. Тільки справами, спілкуванням з людьми та вирішенням їхніх проблем можна виправдати кредит довіри, який я отримав на виборах у своєму окрузі», - говорить В.В. Кривохатько.
У понеділок, 25 квітня, черговий особистий прийом громадян народний депутат України провів у Мар’ївці. До нього звернулося 19 осіб, як з колективними, так і особистими проблемами. Традиційно люди просили сприяння стосовно лікування, матеріальної допомоги, а також у різних господарських і правових питаннях. Вадим Вікторович вже неодноразово наголошував, що не має спеціального депутатського фонду для вирішення матеріальних потреб виборців, однак постарається допомогти людям.
Мар’ївці порушували нагальні питання у земельній сфері. Учасники АТО О.В.Педак, С.О.Іващук просили сприяння у виділенні їм земельних ділянок. Група сільчан висловила незадоволення тим, що отримують низьку орендну плату за землю, на пай (розміром до 9 га) видають лише по 2 тонни зерна. Просили юридичної і практичної поради депутата з цього питання.
Пенсіонерка Р.М. Плечун прийшла за роз’ясненнями щодо платежів за газ, субсидії, також поскаржилася на місцевих орендодавців, які пропонують невисоку плату за оренду землі та ще й змушують до укладаня угоди на 15 років.
Сільський депутат Наталя Каменських, закріплена за Смоляним, переймалася проблемою водозабезпечення жителів цього села, ремонтом доріг, освітленням. Вона повідомила, що сільрада виготовляє проект на буріння свердловини, однак його реалізація коштує понад мільйон. І тут без допомоги народного депутата не обійтись.
Вадим Кривохатько, зокрема, наголосив, що місцевий бізнес має бути соціально відповідальним і допомагати сільчанам у вирішенні їхніх нагальних питань. І навів власний приклад: «На територіях, де ФГ «Кривохатько» орендує землю, відреморнтовані заклади соціальної сфери, люди – з водою, у селах, де немає водогону, питну воду завозять безкоштовно. До речі, у нас на пай видають 5 тонн зерна, 300 кг соняшнику, по мішку цукру та борошна».
М.Є.Бахарєв, як сільський депутат, порушив питання газифікації с.Новосергіївки. Свого часу газ довели до села і на тому справа зупинилася. Новосергіївцям спочатку дали надію, а потім забули про них. Місцевий депутат просив народного підняти цю проблему на вищому рівні й допомогти людям.
Зверталися до парламентарія й керівники місцевих закладів культури та охорони здоров’я з приводу зміцнення матеріальної бази їхніх закладів. Соцпрацівник поросила придбати для роботи велосипед.
Директор Мар’ївського НВК Л.В.Зуб навпаки поділилася з народним депутатом напрацюванням щодо оновлення бази освітнього закладу. Її прохання стосувалося преміювання обдарованих дітей школи – майбутнього України. У списку – 21 учень, переможці районних, обласних, Всеукраїнських олімпіад та конкурсів. Безумовно, Вадим Кривохатько не зміг відмовити директору у такій благородній справі.
Народний депутат поспілкувався на суспільно важливі теми з ліквідатором аварії на ЧАЕС В.М.Петренком, який свого часу написав і передав через Вадима Вікторовича вірш екс-командиру авіабригади в Бельбеку, а нині народному депутату Ю.Мамчуру. Парламентарій також пообіцяв допомогти В.М.Петренку отримати путівку у санаторій на В.Луг.
У ході прийому виборці порушували питання благоустрою території. Мар’ївський сільський голова Марина Нотанова пояснила депутату та людям, що планується реалізувати чимало проектів. Один з них – це вуличне освітлення, сільрада вже виготовляє проект, на контролі – питання вивезення сміття, відповідну угоду буде укладено з фірмою «Гранік». Сільський голова обговорила В.В.Кривохатьком цілий ряд наболілих питань, заручилася його підтримкою.
Наталія Стіна.
Фото Нелі Лисенко.