Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

«Ми самі повинні на місцях створювати життя, хоча б близьке до європейського»… -- сказав на зустрічі зі своїми виборцями народний депутат України Вадим КРИВОХАТЬКО

«Ми самі повинні на місцях створювати життя, хоча б близьке до європейського»… -- сказав на зустрічі зі своїми виборцями  народний депутат України Вадим КРИВОХАТЬКО
Чергова зустріч з виборцями народного депутата Вадима Кривохатька відбулася цього разу в селі Новозлатополі. Завчасно, до оголошеної години прийому новозлатопільці, а також приїжджі очікували на народного обранця в приміщенні сільської ради в надії, що допоможе вирішити їх наболілі проблеми. Разом із депутатом прибули представники юридичної служби Сергій ОСТРОВЕРХОВ і Микола МІТАСОВ, голова районної ради Анатолій КЛЕШНЯ, керівник апарату райдержадміністрації Сергій СЕМЕРЕНКО і начальник управління економіки й торгівлі РДА Ірина РЯБОВА, помічник депутата в районі Олексій ВЛАСЕНКО, начальник відділу Держгеокадастру Микола ВАСІЛЬЄВ, сільський голова Анатолій Капустін, представники ЗМІ. Як завжди проблем у людей немало і в кожного – свої…
Ветлікар тамтешнього господарства Ганна Євмененко звернулась до депутата просто вже у розпачі.
- Я живу у своїй оселі практично без води, - говорила, не стримуючи сліз. – Справа в тому, що моє житло розташоване за 250 метрів, де закінчується прокладений водопровід. Водорозбірних колонок по селу немає. Ви навіть не уявляєте, як я справляюсь з такою ситуацією…
Жінка попрохала Вадима Вікторовича, аби втрутився у її проблему і сільська рада допомогла врешті-решт її вирішити. Депутата настільки вразило це питання («Як можна у наш час без води?!»), що після розмови із сільським головою, який намагався наводити причини, через які не можна прокласти водопровідну трубу (і його ніхто  із присутніх не розумів), сказав: «Я готовий інвестувати в цей проект 15 тисяч гривень, але водопровід до оселі ветеринара має бути».
Марія Шапошнік, яка приїхала на прийом із Любимівки, має проблеми з пайовою землею, яка начебто їй належить і в той же час не належить. Це питання Вадим Вікторович вирішив на місці.
До депутата з цілим пакетом документів завітала депутат Любимівської сільради Олена Омельченко. За її словами, у цьому селі давно уже створена громада, але (через деякі розбіжності у поглядах на це із владою на селі) вона не має ніяких юридичних прав, не затверджений її статут. Юристи взяли документи на ознайомлення і вивчення по суті.
І, звичайно, - питання газифікації села, яким переймаються й мешканці інших сіл району. Жителя Новозлатополя, Володимира Усенка, турбує вже не прокладання газу (при таких цінах селяни його й не чекають), а те, «як безсовісно обібрали людей і ніхто не поніс за це покарання, а той, хто збирав кошти, спокійно собі живе, а в нас ні грошей, ні газу, а як же красиво обіцяли»… Юрист Микола Мітасов взявся професійно розібратися у цій справі, як і попрохав чоловік.
Вадим Кривохатько того дня вирішив на місці ще кілька питань, з якими звернулись громадяни, надав матеріальну допомогу одній жінці та дитині, яка потребує лікування.
На завершення прийому депутат, проаналізувавши ті питання, з якими довелося розібратися, сказав: «Треба уяснити одну просту річ: нам не допоможе і не розсудить ніякий пан, ми самі повинні робити на місцях все для того, аби створити хоча б близьке до європейського життя, якщо ми його прагнемо. Треба лише бажання й тверду громадянську позицію».
Опісля Вадим Вікторович, Анатолій Клешня й Ірина Рябова разом із сільським головою виїхали обстежити той відрізок дороги, де намічено прокласти водопровідну трубу до будинку ветлікаря. Анатолій Клешня й Ірина Рябова також відвідали сільську загальноосвітню школу, в якій зараз тривають ремонтні роботи, і шкільну котельню, яку планують перевести на альтернативне паливо, обговорили це питання із сільським головою.