Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

На прийомі громадян в Трудовому

На прийомі громадян в Трудовому
Минулого четверга, 28 липня, народний депутат України Вадим Кривохатько провів особистий прийом громадян у Трудовій сільській раді. До Вадима Вікторовича цього дня звернулось 18 громадян, серед яких мешканці сіл  не тільки місцевої ради, а й райцентру, Тернуватого, Різдвянки…
Коротко про зміст звернень та реакцію на них народного депутата у розповіді нашого кореспондента, який  взяв участь у зазначеному заході.
Не гріх, як кажуть, повторитись, зазначивши, що уважне ставлення до кожного звернення, непідробна повага до співрозмовника з  боку нардепа та його помічників - це вже непорушне правило на прийомах В.В.Кривохатька, завдяки якому подібні заходи проходять в атмосфері довіри, відвертості і, що найважливіше - надії на ефективність такої зустрічі. Підтвердження цьому - щирі подяки, висловлені народному депутату чи не на кожному його прийомі громадян за вжиті дієві заходи щодо вирішення проблем. І цей прийом, 28 липня, не виключення. Ось, зокрема, до Вадима Вікторовича завітали дві жінки Трудової громади Неля Хохотва та Віра Шабакаєва. Їхнє звернення було найкоротшим:
– Дякуємо Вам, шановний Вадиме Вікторовичу, за допомогу! Наше питання вирішено оперативно і сповна.
Взагалі навіть неглибокий аналіз усіх звернень до В.В.Кривохатька переконує в тому, що люди дійсно довіряють своєму обранцю, не мають сумнівів щодо його небайдужості до питань, що їх хвилюють. Скажімо, на прийомі громадян в Трудовому люди звертались до народного депутата з особистих питань (матеріальна допомога на лікування, придбання палива на зиму, питання житла, оформлення правоустановчих документів на землю тощо). Порушувались питання, що стосуються інтересів широкого кола людей. Для трудівчан і взагалі всіх нинішніх і колишніх трудівників конезаводу - це вирішення питання щодо приватизації землі, тобто виділення цим людям земельних часток ( паїв) як і всім іншим трудівникам ланів і ферм району. Тернуватці ж звертались до Вадима Вікторовича допомогти з проблемою якісного обслуговування пасажирів на маршруті Запоріжжя-Воздвижівка (щоб у вихідні дні перевезення людей здійснював просторий автобус, а не мікроавтобус). Прихожани Тернуватського монастиря просили розібратись, чому їхній монастир позбавили землі, якою вони користувались 10 років. Людмила Петрівна Міхеєнко, мешканка Голубкового не без хвилювань розповіла народному депутату про проблеми її односельчан через розбиту до їхнього села дорогу, по якій нині не може проїхати "швидка", автолавка з хлібом тощо.
Наталія Іванівна Шишляннік, голова профкому конезаводу, розповіла Вадиму Вікторовичу про те, як кілька років тому їхньому на той час успішному підприємству зверху нав'язали інвесторів, які відкинули назад економічний розвиток конезаводу. Від імені всіх трудівників і пенсіонерів-конезаводчан Наталія Іванівна просила нардепа втрутитись в ситуацію і вжити всіх заходів, аби повернути підприємству статус юридичної особи.
Сільський голова Галина Миколаївна Новак також просила у депутата допомоги в здійсненні заходів щодо ремонту і благоустрою окремих соціальних об'єктів, завершенні будівництва газоводу на території ради.
Представники Трудової громади Лідія Семенівна Мартиненко та Раїса Павлівна Гіцель порушили багатьох хвилююче питання щодо субсидій на тверде паливо, особливо стосовно вугілля.
З ініціативою щодо змін у чинному законодавстві звернулась до Вадима Вікторовича головний бухгалтер ПрАТ "Новомиколаївський молокозавод" Валентина Олександрівна Ганенко. Вона просила вжити заходів, щоб прибутки від здавання молока на переробні підприємства не вважалось доходом для власників корів при нарахуванні їм субсидій.
Цікавою була розмова народного депутата з очільником Тернуватської громади О.Є.Бабаніним. Селищний голова звернувся скоріше за порадою, як діяти одноосібним  товаровиробникам на селі, коли закупівельні ціни на вироблені ними, скажімо, зерно, соняшник, мед тощо зовсім не передбачають інтересів селян.
Вадим Вікторович порадив однозначно: "Об'єд-нуйтесь, шановні, в кооперативи і виходьте без посередників на закупівельників . Створюйте юридичну  особу, забезпечте її діяльність за трьома основними критеріями - логістика, маркетинг, бухгалтерія і тоді відчуєте результат та задоволення від своєї нелегкої праці”.
І щодо реакції народного депутата на інші звернення громадян, що були висловлені 28 липня у Трудовому, скажемо коротко: всі  вони взяті до опрацювання. Окремі з них вирішені відразу ж (надання матеріальної допомоги на придбання дров, домовленість з керівником конезаводу  О.Д.Тарасенком щодо надання в оренду житла для М.Р.Авраменка тощо).
Щодо здійснення складної хірургічної операції О.М.Сухині, нардеп дав слово вжити  всіх заходів, аби суттєво допомогти людині. Дорога до Голубкового, як обіцяв депутат, також буде зроблена за його участі - в цьому візьмуть участь фахівці і техніка господарства, на яке має безпосередній вплив депутат.
Над вирішенням інших питань, порушених у зверненнях громадян, сьогодні сумлінно працюють помічники і сам В.В.Кривохатько. Результати цієї роботи будуть відображені у подяках людей народному депутату . І в цьому вже не маємо сумнівів.