Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Концерт-протест проти будівництва каолінового кар'єру

Концерт-протест проти будівництва каолінового кар'єру
«Вільнянськ – не місце для кар’єру». Під цим гаслом місцеві мешканці вже більше двох років борються із будівництвом каолінового кар’єру. Потужну підтримку всі ці роки їм забезпечує народний депутат України 8 скликання Вадим Кривохатько, котрий неодноразово піднімав питання небезпечності будівництва такого обєкту у безпосередній близькості до міста.

Знову нагадати про свої позиції мешканці Вільнянську вирішили в незвичайний спосіб. За підтримки Вадима Кривохатька був організований концерт, на якому виступили місцеві активісти та зіркові гості: гурти «ТІК», «Фрістайл» та Асія Ахат. На майдані Фестивальному районного центру зібралося майже усе місто, на захід також завітали мешканці району. Люди зібралися, аби в черговий раз висловити свій протест щодо незаконного будівництва каолінового кар’єру у їхньому районі.  

- Захід на центральній площі присвячений спротиву жителів Вільнянського району намаганням Біляївського збагачувального комбінату відкрити і збудувати поряд із містом Вільнянськ кар’єр із видобутку каолінів. Ми вважаємо, що це серйозна екологічна небезпека для здоров’я наших мешканців. Тому районна рада і депутатський склад на боці жителів міста, - зазначив голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін.

- Не можна ставити під загрозу життя 45 тисяч мешканців району. На нас лежить відповідальність за здоров'я наших дітей, онуків. Ми повинні зробити все, аби зарадити небезпеці, яку несе з собою відкриття кар'єру, - зауважив народний депутат України 8 скликання Вадим Кривохатько.

Не дивлячись на усі перепони та ігнорування проблеми з боку влади, місцеві активісти не збираються зупинятися. На даний час до різних судових інстанцій подано ряд позовів та зареєстровані кримінальні провадження щодо ознак незаконності у діях з відкриття каолінового родовища у Вільняському районі.

Вільнянці сподіваються, що нова влада все ж таки зверне увагу на цю проблему та не допустить загострення екологічної ситуації в регіоні.

Детальніше про концерт-протест проти будівництва каолінового кар'єру - у розіді "Відео".