Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

На окрузі працює депутат: «Все зрозуміло: приймаємо до виконання»

На окрузі працює депутат: «Все зрозуміло: приймаємо до виконання»
Саме такі, підсумовуючі розмову з людьми, слова доводилось не раз чути від народного депутата України Вадима Вікторовича Кривохатька під час проведення ним особистих прийомів громадян. Так було і 15 вересня у Дніпровці, де на його черговий прийом у нашому районі зібралося чимало народу. Депутат уважно вислухав кожного, детально з’ясовуючи обставини справи, проблеми чи ситуації, що хвилюють людину, і відразу ж давав конкретну відповідь, приймаючи рішення щодо подальших дій для одержання позитивного результату.
І цього разу значна частина звернень сільчан стосувалася вирішення земельних питань, а точніше – їх не вирішення. Люди скаржилися на те, що роками не можуть оформити документи на земельні ділянки (по 2 гектари для ведення селянського господарства). Учасники АТО ніяк не дочекаються виділення їм згідно із законом земельних ділянок, а кілька чоловік, які їх вже отримали, також не можуть отримати належні документи на них. Перепони у цьому чинить управління Держгеокадастру України в Запорізькій області, де у постійній невизначеності, відмовках, зволіканні «тонуть» всі папери, справи. Нарікаючи на роботу цього непробивного відомства, люди емоційно висловлювали обурення з приводу неприхованих натяків, а то й відкритого вимагання «додаткової оплати» (тобто хабара) за оперативніше вирішення питання.
– Де нам, селянам, у більшості пенсіонерам, брати ті сотні доларів? Та і за що їх давати? Живемо на цій землі, трудимось тяжко, та ще й потерпаємо від розбещених грошима чиновників! Потрібно змінювати всю цю систему» – обурювались люди, прохаючи народного депутат розібратись у цьому, допомогти їм.
В.В. Кривохатько добре знає про цю проблему, стовідсотково підтримує вимоги громадян і вже тривалий час докладає зусиль, щоб подолати корупційне засилля у Держгеокадастрі, добиваючись звільнення його керівника В. Шляхового. Депутат пообіцяв активізувати дії по досягненню цієї мети.
Ще один чималий пласт звернень – фінансово-матеріальна допомога закладам, установам. С.В. Жук – директор Дніпровської школи, якій нині виповнилося 30 років, попросив зробити закладу подарунок – виділити ще кошти на заміну дуже старих вікон. Присутні на прийомі керівники районної влади пообіцяли частину виділити з місцевого бюджету, з рештою – на дольовій участі – допоможе депутат.
Директор Петромихайлівської ЗОШ Л.П. Рижа подякувала В.В. Кривохатьку за виділені ним кошти на придбання парт для першокласників, а районній владі – за 40 тисяч гривень на вікна для закладу і попросила посприяти у заміні відмостки до будівлі та забезпеченні новою комп’ютерною технікою, що вже дуже застаріла. В.В. Кривохатько пообіцяв допомогти у вирішенні першого питання, а голова райради А.О. Салякін зазначив, що нині пріоритетні напрямки – забезпечення коштами на енергоносії і сучасну комп’ютерну техніку.
Директора місцевого комунгоспу В.І. Перепелицю, крім особистих питань,хвилює й виробниче: дякуючи двом насосам, які придбав раніше В.В. Кривохатько, технічна вода подається жителям. Але вкрай необхідна автономна станція для доочищення води і забезпечення нею населення. Це питання буде вивчене детальніше.
Представники громади з Петро-Свистунового готові зробити все, що під силу для відновлення пляжу, який заріс очеретом, тому дітям, дорослим ніде купатися. Депутата просили допомогти щебенем, піском. Втілення задуманого перенесли на наступну весну.
Депутат сільради Н.О. Курченко стурбована тим, що немає дороги до сіл Орлівське і Перун, де мешкають літні люди, які не можуть пішки долати по ямах, калюжах щоразу 4 км, щоб дістатись хоча б до магазину. Маршрутки до них не їдуть, бо дорога замулена, «вбита». Щодо вирішення цієї проблеми від депутат буде направлено запит у «Облавтодор».
Допомогти замінити хоча б 4 вікна до опалювального сезону просила директор дошкільного закладу «Ромашка» у Петромихайлівці О.Д. Чорна, – там, де найхолодніші кімнати, а вікна ледь не випадають. Обговорили також подальші дії для облаштування приміщення для відкриття додаткової групи у дитсадку. Це також було прийнято до виконання.
Громадяни також звертались до В.В. Кривохатька з питань матеріальної та юридичної допомоги. А на завершення прийому Дніпровський сільський голова М.С. Деркач проінформував присутніх про ряд нагальних для території проблем, серед яких найважливіша і найскладніша, бо дуже фінансово затратна, – забезпечення населення питною водою.