Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Прийом народного депутата України окреслив чимало проблем Володимирівки

Прийом народного депутата України окреслив чимало проблем Володимирівки
У п’ятницю, 29 квітня, народний депутат України
Вадим Кривохатько провів особистий прийом громадян у Володимирівці. У проведенні прийому йому сприяли керівник апарату РДА В.О.Макущенко, помічник народного депутата В.С.Сосуновський, начальник райвідділу поліції А.О.Капітан і Володимирівський сільський голова В.В.Галстян.
Першим до народного депутата звернувся учасник АТО із Запоріжжя по виділенню йому земельної ділянки. Прохач пояснив, що йому відмовляють депутати на підставі того, що у Володимирівці вже немає вільних земель. Свої пояснення з цього приводу дали сільський депутат, голова земельної комісії Є.А.Богданов та сільський голова В.В.Галстян. Вони мотивували тим, що після виготовлення Генплану села потрібно зробити інвентаризацію земель, виявити вільні ділянки, а потім братися за їхній розподіл. Але варто визначитися: надійшло 67 заяв від немісцевих учасників АТО, крім них є 23 володимирівці-АТОшники, які також мають право на землю. Тож як розставляти пріоритети, кому виділяти землю насамперед?
У той же час місцеві жителі, присутні на зустрічі, зауважували: «От ми говоримо, немає землі, а скільки вже виділених ділянок не обробляються, по 20 років стоять, заростають бур’яном. Прийміть у Верховній Раді закон: якщо не обробляєш землю, нічого не робиш на ній 10 років – повернути її знову громаді.»
Багато звернень громадян стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування. Кожне з таких прохань Вадим Вікторович пообіцяв ретельно вивчити і відшукати можливість допомогти. Крім того, батьки дитини з рідкісною генетичною хворобою просили В.В.Кривохатька, щоб у Верховній Раді депутати законодавчо закріпили перелік безкоштовних ліків для лікування саме цієї категорії важкохворих дітей.
Важливі колективні звернення надійшли від Асоціації садівників Володимирівського: скаржились на високі тарифи на воду, нестабільну її подачу, відсутність договорів, перерахунків.
Представники місцевої ветеранської організації озвучили свою проблему. Ще півроку тому їм обіцяли зробити реконструкцію Меморіалу Слави до 9 Травня. Не сталося. Обговорили й інші проблеми села: засміченість, погані дороги та ін. Ще одна делегація сільчан порушила питання пасажирських перевезень, щоб новий маршрут дотримувався графіка, зручного для громади.
Директор Володимирівського НВК О.В.Кондрус переймалася проблемою ремонту даху навчального закладу, що протікає. Вартість ремонту складає 136 тис.грн. На зауваження місцевого депутата, що школа не зверталася з цього приводу до депутатського корпусу, Олена Вячеславівна слушно зауважила: «Немає гарантії, що наші депутати приймуть таке рішення, адже свого часу не проголосували навіть за виділення коштів на безкоштовне харчування дітей учасників АТО».
Дізнавшись, що Володимирівська сільська рада має на своєму рахунку не один мільйон гривень, народний депутат України В.Кривохатько висловив здивування такому стану справ.
Варто зазначити, що за останній час тут достроково змінилися 4 очільники території, і в більшості випадків депутатський корпус висловлював недовіру сільському голові. Протистояння, схоже, продовжується, а страждають від цього пересічні мешканці села.
На завершення прийому народний депутат України наголосив, що бачить вирішення більшості проблем на місцевому рівні, у порозумінні та об’єднанні зусиль.
- Треба усім відкинути власні амбіції, інтереси, знайти консенсус і нарешті почати працювати на благо розвитку Володимирівської громади, - резюмував Вадим Кривохатько.
Наталія СТІНА.