Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько підготував черговий законопроект

Вказаний законопроект розроблений народним депутатом України з метою посилення соціального захисту громадян та припинення свавілля кредитно-фінансових установ і підприємств житлово-комунального сектору під час стягнення заборгованості за кредитними договорами та при наданні послуг ЖКГ.
Для цього проектом передбачається , зокрема, пункт десятий частини третьої статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» викласти в редакції, яка забороняє нарахування штрафних санкцій в разі, коли споживачу призначена субсидія та встановлює максимальний розмір пені, який не може перевищувати п’ятдесят відсотків суми боргу.
Статтю 55 Закону України «Про банки і банківську діяльність» доповнити частиною шостою в якій передбачити, що максимальний розмір неустойки за кредитними договорами не може перевищувати п’ятдесят відсотків від суми залишку кредитних коштів, які підлягають поверненню за договором, без урахування відсотків за користування кредитом».
Прикінцевими положеннями Кабінет Міністрів України зобов’язується у місячний строк з дня набрання ним чинності  привести свої  нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом та забезпечити перегляд і скасування  міністерствами  та  іншими центральними  органами  виконавчої  влади    нормативно-правових актів, що йому суперечать.

Із повним текстом законопроекту можна ознайомитись , перейшовши за посиланням http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61235