Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Особистий прийом Вадима Кривохатька в м. Гуляйполе

Особистий прийом Вадима Кривохатька в м. Гуляйполе
        20 березня 2017 року народний депутат України Вадим Кривохатько провів особистий прийом громадян в м.Гуляйполе, на який прийшло близько півсотні місцевих жителів.

        Під час зустрічі гуляйпільці, передусім, жалілися на погане здоров’я та дефіцит грошей на лікування. Не лише люди похилого віку, а й молодь зараз схильні до серйозних розладів із здоров’ям. З цими наболілими проблемами та проханнями допомогти їх вирішити звертались до депутата містяни.
      
        У присутності керівництва району, державних установ та організацій на прийомі порушили також проблеми зубопротезування воїнів-АТО, опікунства за немічними, правопорушень у сфері орендодавець-орендар та ін.

        Крім того, керівники медичних установ в районі – Анатолій Трусов та Аліна Кучеренко звернулися з листами до нардепа з проханням посприяти у виділенні додаткової медичної субвенції, якої вкрай не вистачає на виплату в повному обсязі заробітної плати працівникам медзакладів. Так районній лікарні – 4 691, 2 тис. грн., а ЦПМСД – 1 302, 609 тис. грн. До того ж, у листі Аліни Кучеренко звучало прохання щодо створення пункту невідкладної медичної допомоги на базі комунального закладу. А згідно із розрахунками для забезпечення повноцінного функціонування пункту в складі однієї бригади необхідно 2 107, 500 тис. грн.!

         Про пільговий проїзд міським, приміським транспортом загального користування, а також залізничним транспортом приміського та дальнього сполучення говорив начальник УПСЗН Олександр Попович. За його словами, починаючи з минулого року, субвенція з державного бюджету на надання пільг  не передбачена. Тому видатки на це – виключно з місцевого бюджету! А їх вкрай не вистачає. Фінансування проводиться, але, на жаль, не в повному обсязі, як того вимагають програми. Прохання: фінансування пільг - з державного бюджету.

          Голова районної ради Анатолій Клешня озвучив давно наболілу проблему ремонту доріг, а також відшкодування витрат, пов’язаних із перерахунком грошей на породіль пологівській районній лікарні. Адже за його переконаннями закриття пологового відділення в районі – не примхи районного керівництва, а медична реформа, виконання якої стало обов’язковим для всіх. Тому сьогодні доводиться пожинати плоди та розв’язувати Гордіїв вузол.

          В ході прийому, завдяки присутності фахівців та спеціалістів різних служб і установ, частину питань вдалося вирішити на місці, решту, для детального вивчення, взято в роботу та під особистий контроль Вадима Кривохатька. За результатами майже тригодинного прийому було визначено напрямки для подальшого вирішення порушених громадянами проблем.

         Незважаючи на непросту ситуацію в економіці завжди можна знайти шляхи вирішення проблем. Тим більше, що питання, пов'язані з підвищенням якості життя людей, - це пріоритет роботи законодавців.