Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

За підтримки Вадима Кривохатька вільнянцям вдалося відстояти свої городи

За підтримки Вадима Кривохатька вільнянцям вдалося відстояти свої городи
Близько півтора останніх роки мешканці м.Вільянська - пенсіонери місцевого ГО «Товариство городників» боролися з бюрократичною системою за своє право мати клаптики землі для вирощування городини. Запорізькі чиновники з держгеокадастру позбавили городніх наділів майже 300 стареньких жителів м. Вільнянськ. Спочатку для пенсіонерів призначили неприйнятливу суму оренди, збільшивши її майже втричі, а потім взагалі роздали землю не місцевим жителям.

Втім, пенсіонери миритись з таким станом речей не збирались і розпочалась боротьба за землю, яка розтягнулась на довгі місяці. На чолі з головою товариства Володимиром Шелеховим вони звертались по допомогу до місцевої влади, громадських організацій, ради ветеранів та інших. Відгукнувся також народний депутат України Вадим Кривохатько, який радикально відреагував на свавілля по відношенню до пенсіонерів. Під час прес-конференції в березні цього року Вадим Кривохатько виніс на широкий загал численні махінації і діючі корупційні схеми в земельній сфері та відкрито заявив, що зробить все від нього залежне, аби земельні наділи залишилися в користуванні об’єднання городників. Підкріпляючи свої слова, народний обранець особисто зустрічався з керівницом Запорізького держгеокадастру, з головою служби в Києві і, навіть, звертався до Президента України. Відтак, у справі городників намітилися зрушення і вже на початку червня цього року врешті було видано довгоочікувані дозволи для розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду для городництва за підписом в.о. начальника обласного держгеокадастру Я.Дикобаєвої.

За сприяння народного депутата, підтримки інших небайдужих, пенсіонерам таки вдалося відвоювати свою землю. Майже 300 родин тепер матимуть змогу вирощувати овочі й інші культури та мати надію, що в такий нелегкий час не помруть з голоду.