Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько провів особистий прийом в с.Матвіївка Вільнянського району

Вадим Кривохатько провів особистий прийом в с.Матвіївка Вільнянського району

     27 червня у приміщенні Матвіївської сільради народний депутат України Вадим Кривохатько провів особистий прийом громадян. Селяни прийшли з різноманітними проблемами, під час обговорення яких ледь стримувались емоції.

     Як і очікувалось, прийомом скористалися не лише матвіївці, а й жителі інших населених пунктів Вільнянщини. Що ж до власне Матвіївки – мальовничого, одного з найбільших сел району, яке має вигідне географічне розташування (близькість як до обласного центру так і Вільнянська), то воно, як виявилось, ховає за своєю зовнішньою привабливістю проблем не менше, а то й більше, ніж решта територій району.

     Питань, на які матвіївці хотіли мати відповіді, в ході прийому дійсно було чимало.
Коли енергетики нарешті замінять трансформатор на більш потужний? – запитували мешканці вулиці Садової. Адже нині діючий забезпечити людей нормальною напругою не здатен, від її «скакання» одні проблеми. Коли комунальники зариють канаву посеред вулиці, та ще й не огороджену? Коли лінію електропередач візьме нарешті на свій баланс та обслуговування профільна організація – цікавились жителі вулиці Свободи? Все зробили за свій кошт, – скаржились люди, збирали гроші на будівництво, тепер збираємо ще й на її обслуговування. Коли у Матвіївці з’являться нормальні тротуари – це вже питання від батьків дітей, які, за їх словами, до школи змушені ходити по дорозі з пожвавленим автомобільним рухом. Так, протяжність села сягає 8 кілометрів, водночас проблеми не закрити, однак найбільш складним ділянкам увагу приділити треба.

       І не менш складне запитання, яке вже точно силами однієї сільради ніяк не вирішити: чи дочекається таки Матвіївський будинок культури капітального ремонту?Обласна профільна програма відносить фінансування проблеми (біля 3 млн.грн.) на 2019 рік. Але стан будівлі такий, що люди вже побоюються, що до цього часу вона просто розсиплеться. Розпочинати слід з ремонту фундаменту, без якого вкладати великі гроші на інші види робіт просто немає сенсу.

       І, нарешті, питання, яке у цю літню пору хвилює матвіївців чи не найбільше: у окремі періоди з водопостачанням просто біда. Всім води явно не вистачає. Гострота проблеми припадає на травень-червень. Факторів, що на неї впливають, названо було кілька: і значні перепади рельєфу, і фактично крадіжки води «тепличниками», і безкінечні пориви зношеної вкрай водомережі. Але ж і сидіти, склавши руки, не можна, бо ця та інші схожі проблеми на місцях, за словами Вадима Кривохатька, спричиняють соціальне невдоволення.
Сюди ж – і скарга жительки Матвіївки, під якою підпишуться мешканці інших населених пунктів району: вартість газу, який використовується у побуті, сьогодні просто захмарна. А от його якість викликає нарікання. Лічильник «мотає», а блакитне паливо достатнього тепла не дає! Навіщо ж платити за повітря – питала жінка у народного депутата і скаржилась що на її запити з цього приводу «зверху» – одні відписки.

      А ось і взяті до опрацювання народним депутатом питання індивідуального характеру, за якими все той же соціальний підтекст. Слуховий апарат для дитини-інваліда (держпрограму у цьому випадку скасовано). Путівка в санаторій на оздоровлення літньої людини (район отримав лише 4 путівки для ветеранів війни). Соціальне житло для одинокої матері. Юридична допомога щодо власності на житло. Котел для опалення літній бабусі. Допомога погорільцям з Козаківського. І знову матеріальна допомога жінці, яка, лікуючись, опинилась у боргах, мов у шовках… Перелік подібних звернень далеко не повний.

      Спілкувались з Вадимом Кривохатьком і представники ініціативної групи з протидії будівництва кар’єру Біляївського збагачувального комбіната. Хотіли знати, якою щодо цього питання є позиція депутата сьогодні? За словами Вадима Кривохатька, вона залишається незмінною: законних підстав для будівництва кар’єру для добування каоліну немає і бути не може. Земля, яку хочуть пустити під кар’єр, відноситься до особливо цінних грунтів, зміна її призначення у компетенції Верховної Ради. При цьому Вадим Кривохатько обіцяв свою повну підтримку вимог людей і висловив бажання додатково зустрітися з ініціативною групою для обговорення проблеми.

       Цікавився Вадим Кривохатько станом справ у Матвіївському НВК «Всесвіт», вислуховував проблему Люцернянської школи, якій необхідно 24 тис.грн. для замовлення друкованої продукції для найменших учнів та прохання про допомогу народному самодіяльному ансамблю «Калинонька», якому незабаром виповниться 35 років.

        Участь в особистому прийомі брали також голова райради А. Салякін, голова РДА О. Руденко, представники районних служб, сільський голова С. Чернов, актив Матвіївської сільради. Всі звернення, що надійшли в ході прийому, було занотовано, взято до уваги з тим, щоб за результатами розгляду люди отримали відповіді по суті. При цьому, підбиваючи підсумки зустрічі з матвіївцями, Вадим Кривохатько подякував усім за активну життєву позицію, висловлену критику, зауваживши, що 99 % проблем часто-густо йде від халатності місцевого самоврядування, комунальних служб. І запевнив, що і надалі у межах своєї компетенції, допомагатиме своїм виборцям долати бюрократичні перепони, достукатись до чиновників, сприятиме вирішенню гострих проблем.