Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько зустрівся з гуляйпільцями

Вадим Кривохатько зустрівся з гуляйпільцями
         4 липня народний депутат України Вадим Вікторович Кривохатько провів особистий прийом громадян у с.Темирівка. У присутності голови РДА Олександра Іщенка, сільського голови с. Темирівки Ірини Денисенко та цілого ряду помічників народний депутат вислухав всі надважливі проблеми сельчан на території. Як не дивно, але дана зустріч відзначилася тим, що візитом Вадима Вікторовича скористалися здебільшого вчителі та директори сільських шкіл, серед яких і Успенівська СЗОШ.
    
     -  Протягом багатьох років шкільна котельня у с. Темирівці перебуває в аварійному стані, - повідомив директор школи Олександр Морозов. -  В котельні працює один котел та один насос, які не витримують навантаження та є причиною частих поломок в період опалювального сезону. Як результат, ми змушені порушувати навчальний процес шляхом скорочення уроків. Завдяки допомозі районного керівництва та директора ПСП «Мир» Олександра Чуба були залучені бюджетні кошти та розроблено проект будівництва «Реконструкція системи опалення з встановленням твердопаливних котлів». На даний час проект - готовий та пройшов експертизу щодо дотримання вимог на міцність, надійність та довговічність об’єкту будівництва. Проте, сьогодні вкрай необхідні кошти для того, щоб всі будівельні роботи були виконані до настання опалювального сезону.
Вадим Кривохатько зазначив, що посприяє з вирішенням питання по реконструкції шкільної котельні. За словами народного обранця на ці потреби заплановано виділення 1,9 млн гривень. Загалом, за сприяння Вадима Вікторовича тільки за цей рік на соціально-економічний розвиток Гуляйпільщини вже надійшло 1,25 млн гривень та ще понад 2,5 мільйона буде виділено до кінця 2017 року.

         Сільський голова попрохала посприяти в ремонті автодороги Гуляйполе  –Темирівка, а також озвучила, що серйозною проблемою в селі залишається відсутність фельдшера.
     -  Головне, що медик, який приїде до нашого села буде забезпечений житлом. Адже не виключенням стає той варіант, що прибуде не сам, а з родиною, - акцентувала увагу Ірина Вікторівна.

        Зустрілися з Вадимом Кривохатьком також вчителі-темирівці, які  також попросили шкільний автобус та новенький комп’ютерний клас з проектором.
-    У школі п’ять комп’ютерів, з яких три зовсім старенькі. Тому встановити новенькі програми зовсім неможливо, це призводить до постійного зависання системи, - зауважила вчитель інформатики. – На селі – сама талановита молодь, тому давайте дамо їй можливість повноцінно розвиватися.

        Скаржилися темирівчани і на поганий довіз людей до села. Наприклад, бувають випадки, коли людей водії маршруток залишають в сусідньому селі Успенівці, мотивуючи тим, що пасажирів мало, тож і діставайтеся додому …як хочете. Непорядність таких горе-водіїв, ображає селян, тому з гіркотою в серці вони говорили про це депутату.
Того дня до Темирівки поспілкуватися з нардепом спеціально приїхали також сільський голова с. Успенівки Наталія Сирцова та директор сільської школи Ігор Буряк. Чи не найсерйознішою проблемою в їхньому селі є аналогічна проблема – термінового ремонту шкільної котельні. Адже пережити зиму, що наближається,  з такою системою опалення – вкрай неприпустимо.
-    На сьогодні один котел в школі – демонтовано, оскільки він зупинився ще в лютому, другий – в аварійному стані. Нині вирішуємо питання чи демонтувати його, чи можливо ще зможемо протопити ним місяць чи два. Поки що - на роздоріжжі. Кошти з районного бюджету – не виділені, а сільська рада просто  не в змозі «потягнути» таке фінансування самостійно. Ціна питання близько 600 тис. грн., - про це говорив директор школи, як і про ремонт шкільного автобуса.

        Вислухавши всі  озвучені питання педагогів та сільських голів, Вадим Вікторович пообіцяв, що зробить все можливе, щоб проблем стало менше, а життя на селі покращилося. В ході прийому жодне звернення не лишилося поза увагою народного депутата. Всі питання під час прийому бралися в роботу та під особистий контроль Вадима Кривохатька.  
-    Якщо не буде села, не буде і України. Тому все, що від мене залежить, я намагатимуся зробити задля блага сельчан, - підсумував Вадим Кривохатько.