Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько вимагає скасувати постанову Кабміну, що обмежує право воїнів АТО на землю

Вадим Кривохатько вимагає скасувати постанову Кабміну, що обмежує право воїнів АТО на землю
        З 2014 року Уряд затвердив ряд пільг для учасників АТО, серед яких - першочергове право на отримання земельних ділянок для ведення фермерського або особистого господарства, садівництва, будівництва і обслуговування житлового будинку, для індивідуального дачного будівництва. Повертаючись додому з війни, солдати очікують отримати обіцяні гектари.

        Однак, в дійсності все виявляється не так вже й просто і прозоро. Адже навіть формальне виділення землі для бійців АТО ще не означає, що військовослужбовці цю землю отримають. Довге ходіння по кабінетах, спекуляції чиновників, які займаються видачею землі, трактування законів на свій манер привели до того, що процедура отримання землі нескінченно розтягується в часі або й зовсім земля АТО-шників йде «потрібним людям».
        
        Окрім того, на початку червня Кабмін прийняв постанову №413, яка фактично обмежує право на землю і ставить в залежність від кількості проведених аукціонів. Дана постанова вже викликала хвилю обурення. Так, 11 липня під Житомиром учасники АТО перекривали трасу «Київ-Чоп» з вимогою скасувати постанову Кабміну №413 від 7 червня 2017 року. А кількома тижнями раніше (27 червня) в Полтаві бійці АТО провели акцію протесту біля обласного управління Держгеокадастру, під час якої заявили, що вищевказана постанова практично позбавляє їх можливості отримати землю і висунули вимогу надати можливість учасникам бойових дій отримувати земельні ділянки незалежно від кількості проведених аукціонів .

       13 липня цього року народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Вадим Кривохатько направив Прем'єр-міністру України звернення про перегляд або скасування деяких неоднозначних норм вищевказаної постанови, через які виділення землі у власність стає практично неможливим, як учасникам АТО, так і простим громадянам.

        Ознайомитися з депутатським зверненням №1567 можна у розділі «Діяльність» - «Звернення та відповіді».