Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько

Вадим Кривохатько зустрівся з мешканцями Запорізького району

Вадим Кривохатько зустрівся з мешканцями Запорізького району

       25 липня, народний депутат України Вадим Вікторович Кривохатько провів особистий прийом громадян у с.Степному Запорізького району.

      У присутності Степнянського сільського голови Вячеслава Любименка та цілого ряду помічників, у тому числі Балабинського селищного голови Володимира Сосуновського, народний депутат вислухав всі нагальні проблеми сельчан та висловив своє бачення шляхів їх розв'язання. На запрошення парламентарія для з'ясування питань децентралізації прибув також директор Запорізького Офісу реформ Олександр Свистун.

      На початку зустрічі керівник районної організації ветеранів Віктор Скловський подякував народному депутату за вагомий внесок у вирішенні питань соціального захисту ветеранів району та вручив йому Почесну грамоту Запорізької ради ветеранів. Відомо, щонародний депутат України В. Кривохатько постійно підтримує соціально вразливі верстви населення, зокрема ветеранів. Вадим Вікторович виділяв фінансовудопомогу, необхідну на потреби Малокатеринівської та Кушугумської організацій ветеранів, сприяє ветеранам у питаннях лікування, проведення операцій, придбанні ліків тощо.

      Делегація наталівських депутатів на чолі з Л.І. Стрелкою завітали на прийом з проханням надати допомогу щодо добровільного об'єднання Наталівської та Степненської громад, розповіли про перепетії та перешкоди на цьому шляху.

     Як пояснив керівник Запорізького Офісу реформ Олександр Свистун, щоб не виникало більше проблем, їм необхідно знову запускати процедуру об'єднання і пройти її з першого кроку: від ініціації до отримання висновку. Провести громадське обговорення на зборах громадян, запротоколювати кількість людей, кожен має розписатись, затвердити це рішенням сесії. Надати пропозицію сусідній громаді, яка також проводить обговорення пропозиції на зборах. Відбуваються сесії суміжних громад, формується спільна робоча група, яка готує проекти рішень на основі типового рішення, проводяться громадські обговорення проектів рішень на зборах відповідних громад, робоча группа готує остаточні редакції проектів рішень, які схвалються на сесіях рад і передаються в ОДА. "Ми, у свою чергу, надамо всі необхідні зразки документів, які відповідають законодаству", – зазначив О. Свистун.

     Народний депутат В. Кривохатько наголосив, що бере це питання під особистий контроль і зустрінеться з цього приводу з керівництвом Київського Офісу реформ та Віце-прем'єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Г. Зубком.

     Загалом спектр звернень до народного депутата був досить різноманітний. Так, Миколай-Пільський депутат, голова місцевої організації ветеранів Л.О. Пильщик попрохала народного депутата посприяти у вирішенні питання газифікації с. Долинівки, свого часу до села та у його межах було проведено газові комунікації, залишалося лише зробити підведення відвуличної магістралі до будинків сельчан (тут мешкає з дачниками близько 50 осіб), але будівництво було згорнуто, залишилися лише борги "Запоріжгазу". А також депутат озвучила, що серйозною проблемою на селі залишається стан доріг. Вадим Кривохатько зазначив, що вивчить це питання, обговорить його з сільським головою, щоб знайти шляхи розв'язання.

     Зустрілися з Вадимом Кривохатьком також вчителі та батьки місцевої школи, які відзначили, що навчальний заклад у них чудовий, але не вистачає технічного забезпечення. Тож попросили інтерактивнудошку, ноутбук, телевізор та музичну техніку. Завідуюча дитсадочком звернулася щодо придбання дитячих меблів.

     Працівники культури турбувалися з проводу невиплати коштів на оздоровлення, представники церковної громади просили фінансову допомогу на будівництво храму у с. Степне, художник з Балабиного                  Г. Корченко – допомогу для відкриття персональної виставки до ювілею. Комусь булла потрібна інвалідна коляска, іншому – розібратись з ситуацією по воді та призначенням субсидії. Чимало звернень виборців стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування.

     Народний депутат та його помічники-юристи також надали чимало юридичних консультацій із соціальних, земельних питань, особливо щодо виділення землі учасникам АТО, і взяли їх в роботу до логічного завершення.

     За результатами прийому В. Кривохатько направить депутатські звернення у профільні міністерства та служби. Зокрема, з приводу скасування пільг ветеранам МВС, проти закриття Слов'янського санаторію для лікування опорно-рухового апарату, щодо відновлення робіт по завершенню газифікації с. Долинівка, про надання працівникам будинку культури допомоги на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань при отримані щорічної відпустки, про виділення інвалідного візка мешканцю с. Ростуще та ін.

    На завершення Вадим Вікторович зазначив, що сприятиме, аби проблем стало менше, а життя на селі покращилося. В ході прийому жодне звернення не лишилося поза увагою народного депутата. Всі питання під час прийому бралися в роботу та під особистий контроль Вадима Кривохатька.

    Джерело: газета «Червоний промінь»